• Flagg- och banderolltyg
  Flagg- och banderolltyg
 • Flagg- och banderolltyg
  Flagg- och banderolltyg
 • Flagg- och banderolltyg
  Flagg- och banderolltyg
 • Flagg- och banderolltyg
  Flagg- och banderolltyg
 • Flagg- och banderolltyg
  Flagg- och banderolltyg
 • Flagg- och banderolltyg
  Flagg- och banderolltyg
 • Flagg- och banderolltyg
  Flagg- och banderolltyg
 • Flagg- och banderolltyg
  Flagg- och banderolltyg
Ratings value:4.8

Flagg- och banderolltyg

Lätt, rivtåligt och väderbeständigt - det är vårt flaggtyg. Denna klassiska textil är precis vad du behöver om du letar efter en lätt tygbanner för utomhus- eller inomhusbruk. Det högkvalitativa materialet imponerar med sin fina tygkvalitet, robusthet och briljanta tryckbild.

 • 110-115g/m² Polyester
 • Tryck och efterbearbetning ingår
 • UV- och väderbeständigt
 • Finns i PVC Fri - och Recycled material
 • Finns i B1-certifierad
 • Expressproduktion

245 kr -Exkl. Moms

Format (maximal storlek är 1000 x 1000 eller 15 x 15 cm)

cm
cm

Material

Välj en ytbehandling för alla sidor

Välj bland de mest populära:

Sidor

Alla sidor

välj nedan

Kantförstärkt + öljetter var 50 cm

Projekt

Välj alternativ för antalet tryckunderlag

Välj din önskade leveranstid

Förväntat leveransdatum: 19.07.2024

Välj din önskade kontroll av din tryckfil

 • Express produktion

 • Snabb leverans | Fri frakt på order över 3900:-

  UPS, POST NORD

 • Säkra betalningar

  SVEAS Payment method

  payment logotypes
 • Önskar du beställa större kvantiteter eller du skall ha ett större evenemang!

  Skriv till shop@mybanner.se så återkommer vi med en individuell offert.

Liknande Produkter

Banderoll till byggstaket
Banderoll till byggstaket

Banderoll till byggstaket

Inkl. tryck Pangpris!

Bästa tryckbild och väderbeständighet - högkvalitativa Vinyl-banderoller med exakta mått för byggstaket.

Komplett 920 kr/st -Exkl. Moms

Banderoll till byggställningar
Banderoll till byggställningar

Banderoll till byggställningar

Pangpris! Inkl. tryck

Håller i väder och vind - Dessa banderoller är speciellt utformade för användning på byggnadsställningar.

fr 99 kr/m² -Exkl. Moms

Banderollsystem H-fix
Banderollsystem H-fix

Banderollsystem H-fix

Flexibelt system Inkl. tryck

Perfekt för förankring i utomhusytor - väderbeständigt och robust, detta system kan också användas på lång sikt.

Komplett 1015 kr/st -Exkl. Moms

Café Barriere
Café Barriere

Café Barriere

Väderbeständig

Idealisk för avspärrning av områden och platser - väderbeständig, individuellt tryckbar och flexibel.

Bästa pris 2478 kr/kit -Exkl. Moms

Flaggtyg - dess egenskaper på materialet

Flaggtyget övertygar med sin finhet och lätthet. Med 110 g/kvm är det ett av de lättaste av våra banderollmaterial. Det genomskinliga tyget har en högkvalitativ finish, är tvättbart och trotsar vind och väder.

I Air-versionen är den också särskilt vindgenomsläpplig tack vare den fina perforerade strukturen, mindre vindfång.

Bra miljöval - Flera av våra material finns i PVC FrI - och Recycled material. Gå in på våra Eco Produkter eller fråga oss så hjälper vi er!

När du väljer Eco-flaggtyget får du ett särskilt hållbart material som är tillverkat av högkvalitativt återvunnet PET.

Flaggtyget kan användas på många olika sätt, som en klassisk reklambanderoll eller för iögonfallande iscensättning på mässor eller evenemang. Annonsera professionellt med en textilbanderoll i en klass för sig.

 • Högkvalitativt material: 100 % polyester med en vikt på 110 g/kvm, ekoflaggtyg av 100 % återvunnet PET (polyetentereftalat) med en vikt på 110 g/kvm.
 • Brandskydd: Våra flaggtyger kan väljas i en B1-variant. Detta motsvarar brandskyddsstandarden B1 enligt DIN EN 4102 och lämpar sig därför utmärkt för användning i offentliga utrymmen. Eco-varianten är alltid klassificerad enligt B1.
 • Väderbeständighet: Flaggtyg tål UV-strålning, regn, värme, kyla och vind upp till vissa vindstyrkor. I air-versionen är materialet särskilt vindgenomsläpplig. Detta innebär att tyget har lång hållbarhet.
 • Bästa tryck: Materialet trycks med sublimering eller digitaltryck och garanterar högsta färgbriljans och högkvalitativa utskriftsresultat.

Om du letar efter ett robust och samtidigt fint tygmaterial för inom- eller utomhusbruk, är flaggtyg det bästa valet. Textilen är väderbeständig och hållbar och kan definitivt användas i många år.

Om du är intresserad av mer hållbarhet i din reklam kan du välja den exklusiva Eco-versionen. Du behöver inte kompromissa med materialets utseende eller hållbarhet. Endast grundkomponenterna och materialets ursprung skiljer sig från den konventionella varianten. Läs mer om detta i följande text.

Övertyga med lätthet - flaggtextil gör det möjligt. Dra till dig uppmärksamhet och inspirera kunder, potentiella kunder och besökare. Med vårt flaggtyg erbjuder vi dig de bästa förutsättningarna för att nå ut med ditt budskap.

Beställ flagga, banderoll online - Snabbt och enkelt

Vår produktkonfigurator guidar dig genom alla viktiga punkter för att beställa din flagga/banderoll med några få klick.

Här erbjuder vi dig olika specifikationer som du kan definiera exakt i de enskilda stegen av konfigurationen. Du kan bland annat ange på vilken sida till exempel öglorna ska fästas och på så sätt anpassa din textilbanderoll till förhållandena på plats.

Din personliga kontaktperson är alltid tillgänglig för att svara på dina frågor.

Vår flaggbanderoll - Högsta kvalitet till bästa pris

Vi erbjuder dig bara det bästa av det bästa, topprodukter till låga priser.

Förutom högsta kvalitet får du vår belysta ram till ett attraktivt pris. Vi kompromissar inte med vår ambition att erbjuda både utmärkt prestanda och låga priser.

Under beställningsprocessen kommer du till en tabellöversikt där priserna visas öppet och tydligt. Där kan du på en gång se priserna för olika beställningsvolymer och dina motsvarande prisfördelar.

Planerar du en mer omfattande marknadsföringskampanj och är intresserad av att använda reklambanners av flaggväv i större mängder? Vid begäran skickar vi gärna ett individuellt erbjudande till dig.

Flaggbanderoll - Fördelarna

Flaggtyg har flera fördelar. Förutom det fina och högkvalitativa textilutseendet tål materialet också mycket. Tyget tål sol, regn och vind under lång tid utan att blekna eller rivas. Den perforerade Air Mesh-versionen är speciellt utformad för blåsiga utomhusområden. Färgen som appliceras genom sublimering eller direkttryck är lysande och kan även ses som en spegelbild på baksidan tack vare det fina tyget.

I princip är flaggväv mycket veckbeständigt. Om veck uppstår på grund av transport eller förvaring kan de strykas ut utan större ansträngning. Vid nedsmutsning kan tyget tvättas i maskin utan vidare. Sist men inte minst erbjuder vi dig med B1-versionen också en flaggtygsbanner som uppfyller en av de högsta svenska brandskyddsstandarderna.

Flaggtyg  Eco - Det är det som är skillnaden

Förutom vårt klassiska polyglans-flaggtyg, som är tillverkat av 100 % polyester, erbjuder vi även en variant som är tillverkad av 100 % återvunnen PET.

Naturligtvis behöver du inte kompromissa med kvaliteten jämfört med det vanliga flaggtyget, eftersom varken den lätta och behagliga textilkänslan eller det ädla utseendet skiljer sig från det konventionella materialet.

Skillnaden ligger i själva verket endast i den kemiska sammansättningen samt i materialets produktion och ursprung. Endast återvunnen och upparbetad PET från plastflaskor från avfallsåtervinningscykeln används vid tillverkningen. Detta innebär att värdefulla resurser återanvänds och inte hamnar som avfall i miljön eller förbränns. Dessutom förorenas miljön inte av utvinning och bearbetning av nya resurser. Vilka andra fördelar som Eco-varianten erbjuder får du veta i den detaljerade beskrivningen under "Eco".

Tygbanderoll till inomhus och utomhus 

Flaggtyg kan med säkerhet beskrivas som en av de textila banderollerna. På grund av sin robusthet kan den utan problem användas som en klassisk reklambanderoll på fasader och staket.

Men tyget är också populärt inomhus på grund av sin lätthet och elegans. Det ser till exempel lika bra ut vid evenemang, kampanjer, kongresser och mässor som i butiker, restauranger, gallerier och på scener. Här är B1-versionen meningsfull på grund av de många brandskyddsbestämmelserna.

Efterbearbetning av din tygbanderoll

Skärning

Om du inte behöver någon särskild efterbehandling kan vi också leverera din Frontlit-banderollen helt enkelt slätklippt.

Metallöglor

Du kan också få vår Frontlit-banderoll med skurna kanter och öglor (ca var 25:
e, 50:e eller 100:e cm), alltså utan ytterligare kantförstärkning. Banderoller kan enkelt hängas upp på detta sätt med kabelband eller spänningsfästen.

Öljetter och kantförstärkning i metall

På begäran kan vi förse banderollen med kantförstärkning och öljetter som fästs ungefär var 25:e, 50:e eller 100:e cm.

Tunnel

En tunnel är rätt val om du vill hänga upp banderollen med hjälp av t.ex. en stolpe eller ett rep. När du beställer, låt oss veta direkt vilken fålldiameter du behöver. Obs: I vissa fall fästs ytterligare öglor i hörnen av stabilitetsskäl. Om detta inte önskas, ange detta uttryckligen.

Rund kederlist

Kedern är ett påsytt eller påsvetsat plastelement med rund diameter. Användningen av en rund keder skulle vara nödvändig om ett motsvarande C-profilsystem finns på plats. När det gäller vinyl-banderoller förstärks kederfästet dessutom med öglor i hörnen.

Kardborreband enkel eller dubbel

Kardborreband, kantsys med kardborrehona runt om. Kardborrehane sätts upp på vägg, display och har en klisterremsa som först skall tas bort och medföljer i paketet.

Plastkarbinhakar:

För att enkelt haka fast flaggtyget i t.ex. rep, stolpar och staket kan plastkarbinhakar fästas var 50:e eller 100:e centimeter.

Blyband (nedre delen):

Blyband, som sys i en smal fåll vid den nedre kanten, lämpar sig för att tynga en fritt hängande banderoll.

Miljö

Flaggtyg Eco - Egenskaper och fördelar

Här hittar du all information om vad vår ekovariant har att erbjuda i detalj:

 • Material: 100 % PET
 • Basvikt: 110 g/m² (+ / - 3 %)
 • Tryckmöjligheter: ensidig (med 100 % genomtryck)
 • Maximal storlek på den kortaste sidan utan sömnad: 300 cm (storlekar utöver detta sys).
 • Tryckmetod: Sublimationstryck
 • Brandskydd: Flamskydd enligt B1 (DIN EN 4102) - certifikat kan fås på begäran.
 • Slutbehandling: Skärning, öglor, fållning och öglor, fogsömmar, enkel eller dubbel kardborreband.
 • Specialfunktioner: Nästan 100 % genomtryck (motivet kan ses spegelvänt på andra sidan). Materialet är tillverkat av återvunnen PET, kan återvinnas även efter användning.

Vår återvinningsprocess

Grundmaterialet i vår ekotygsvariant består av PET-material, som till stor del kommer från t.ex. konsumtionsvaror som PET-flaskor. Dessa samlas in via avfallsåtervinningsprocessen, smälts ner och bearbetas till garn, som i sin tur görs till högkvalitativa syntetfibrer och motsvarande textilier.

I processen återvinns redan befintliga resurser på ett förnuftigt sätt. Dessutom har återvinningen en positiv inverkan på koldioxidutsläppen, eftersom varje ton återvunnen PET sparar 3 ton av den skadliga växthusgasen.

Ett annat plus är att man sparar upp till 50 % energi jämfört med tillverkning av nya produkter av icke återvunnen PET.

Aktivt klimatstöd

När du köper vår ekologiska flaggbanner stöder du vår textiltillverkare i dess miljöskyddskampanj. Som en del av återbeskogningsprojektet "Every Tree Counts" i samarbete med "PLANT-MY-TREE" återbeskogas skogar, som till exempel i Utscheid i Eifelregionen 2019.

Varje såld kvadratmeter räknas och stöder projektet. Du kan också hjälpa till att göra något bra för vårt klimat.

Genom att köpa detta material bidrar du till att spara energi under produktionen, återvinna resurser på ett förnuftigt sätt och minska mängden avfall, vilket leder till mindre föroreningar och koldioxidutsläpp. Med "PLANT-MY-TREE" gör du en insats för miljön och ger ditt aktiva stöd till klimatarbetet.

Perfekta parametrar och fantastiska material

Recycle PET

Materialet är Recycle PET - certifierat.

Lämplig för inom- och utomhus

Lämplig för inom- och utomhusandvänding

Kan tvättas i 30 grader

Kan tvättas i 30 grader.

Inklusive tryck

Trycket ingår.

Skriv ut data

Godkända filer för tryck
PDF, JPG eller TIFF
Färgkod
CMYK
Säkerhetsavstånd till kanten
Typsnitt och fina grafiska element bör ha ett minsta avstånd på ca 5 cm till kanten på grund av skärningstoleranser.
Checklista för skapande av tryckfil

Läs mer på

Leveransinstruktioner

Vänligen kontrollera följande instruktioner för leverans av dina varor:

Vanliga frågor om Flagg- och banderolltyg

Flaggtyg är ett textilt material som består av 100 % polyester. Materialet är det typiska flaggmaterialet, vilket innebär att det lämpar sig väldigt bra för användning i utomhusområden tack vare sin väderbeständighet. Dess låga vikt per ytenhet på 110 g/kvm gör flaggtyg till det optimala materialet när ett lätt och genomskinligt tyg behövs.

Eco-materialet är tillverkat av 100 % återvunnet PET-material, vilket innebär att den resurs som används för att tillverka textilen kommer från avfallshanteringens återvinningscykel för denna typ av plast vilket också verifieras med det officiella Eko-Tex-sigillet. Följaktligen förbrukas inga nya resurser vid tillverkningen av Eco-Decor-tyget, vilket följaktligen innebär mindre miljöpåverkan. Dessutom kan materialet i din Eco-Decor-banderoll återvinnas på samma sätt och därmed också återanvändas. Du hittar mer information om detta liksom om korrekt sopsortering av dekormaterial på vår sida om bortskaffande och återvinning.

Flaggtyg tål sol, regn, värme, kyla och vind upp till vissa vindstyrkor. Air Mesh-flaggtyg har en fin hålstruktur som gör att vinden passerar ännu bättre och att tyget inte slits sönder. Detta innebär att tyget har lång hållbarhet även vid användning utomhus.

Flaggväven är flamskyddad enligt B1. Denna certifiering motsvarar ett av de högsta svenska brandskyddskraven och gör därför materialet lämpligt för användning i offentliga utrymmen med motsvarande brandskyddsspecifikationer.

I det angivna priset ingår, produkt inklusive färgtryck och förpackning. Det totala pris som anges i konfigurationen är det bindande priset utan dolda kostnader eller tilläggsavgifter.

Banderoller av flaggtyg kan levereras klippta, med kantförstärkning och öglor, fållsöm, fleece och kardborreband eller plastkarbinhakar samt ett blyband i botten. Du hittar motsvarande valmöjligheter i konfigurationen och kan välja exakt vilka sidor du vill förse med till exempel öglor eller tunnel. Observera: I vissa fall fästs ytterligare öglor i hörnen av stabilitetsskäl. Om detta inte önskas, ange detta uttryckligen. Om du i vårt omfattande urval inte kan finna din önskade design kan du kontakta vår kundtjänst direkt. Vi kontrollerar gärna möjligheten till en speciell design och informerar dig omedelbart om detta och en eventuell tilläggsavgift.

Flaggtyg kan också beställas otryckt. Eftersom grundmaterialet är vitt, får du din banderoll i vit färg. Meddela oss i så fall att din beställning ska vara utan tryck. Svara gärna på e-postmeddelandet om orderbekräftelse med information om att den ska produceras utan tryck. Om du inte informerar oss om detta kommer vi att anta att en tryckfil fortfarande ska levereras, varför beställningen inte kan tas med i produktionen. Priset förblir dock detsamma som för den tryckta produkten.